Finance in het Onderwijs 2018

Deze editie van Finance in het Onderwijs zoomt in op het thema van toekomst gericht werken in het onderwijs, van boekhouder naar business partner.

Op dinsdag 5 juni organiseert CKC Seminars de 7e editie van het Jaarcongres Finance in het Onderwijs – hét platform voor directie, financiële professionals en bestuurders werkzaam in de onderwijssector. We bespreken de laatste ontwikkelingen en trends binnen het onderwijs, van primair onderwijs (PO) tot voortgezet onderwijs (VO) en van beroepsonderwijs (MBO) tot hoger beroepsonderwijs (HBO) en wetenschappelijk onderwijs (WO).

Het onderwijs verandert. Nieuwe wet- en regelgeving, teruglopende leerlingenaantallen, fusies & nieuwe samenwerkingen en snelle technologische ontwikkelingen, zorgen voor een onzekere toekomst. De rol van de financieel manager verandert ook. Er wordt meer betrokkenheid verwacht bij de algehele beleidsbepaling voor de organisatie. Er zijn al talrijke rapporten over volgeschreven, maar wat betekent dit in de praktijk? Hoe beweeg je mee met het continue bewegende landschap van onderwijs? Welke rol of positie moet de financiële functie in een onderwijsinstelling nu innemen? En hoe werk je ‘slim’ samen?

Waar in voorbije tijden kon worden volstaan met een gegevens analyse achteraf, is het in de huidige tijd steeds belangrijker om goed vooruit te kunnen zien en verschillende scenario’s uit te werken. Juist op dit vlak onderscheidt Datapas zich met de planning- en control-tool Capisci.