Stageplekken bij Datapas: Vernieuwing website

On juni 20th, 2016, posted in: Nieuws by marjolein

Ben jij een enthousiaste, leergierige, HBO Informatica student en op zoek naar een stage in de ICT? Ben jij in staat om een simpele commerciële website voor onze producten te maken? Kan jij deze zo opzetten dat deze voor al onze producten gebruikt kan worden, waarbij de huisstijl gewaarborgd blijft?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lijkt het je leuk om mee te lopen in een groeiende, innovatieve en technische onderneming in hartje Haarlem? Wij zijn op zoek naar versterking voor ons team en zoeken een jong talent die wel van een beetje uitdaging houdt! Wij bieden jou een stage aan voor een periode vanaf vijf maanden waarin je de verantwoordelijkheid krijgt over een grote opdracht en waarbij je jouw programmeerkennis, conceptuele en creatieve talenten volledig kunt benutten. In deze stage kan je veel leren en betekenen voor ons bedrijf en onze klanten.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder om te zien of deze stage bij jou past!

Stagebeschrijving

In deze stage mag jij zelfstandig aan de slag om onze website te vernieuwen. De website zal uiteindelijk voor al onze producten moeten kunnen worden hergebruikt en een gelijke huisstijl moeten delen. Onze huidige website is gebaseerd op het content managementsysteem van WordPress en we zijn bezig om daar een vorm aan te geven. Dit houdt onder andere in dat er gekeken moet worden of WordPress nog steeds de beste keuze is of dat een ander CMS beter bij Datapas past. Vervolgens is het de bedoeling dat de vormgeving en de inrichting van de website wordt vernieuwd. Het is belangrijk dat je het CMS zo inricht dat personen zonder IT-kennis ook makkelijk gebruik kunnen maken van het CMS.

Kerntaken:

 • Onderzoek doen naar de verschillende CMS-en die van toepassing kunnen zijn, waarin tenminste de volgende onderzoeksvragen worden opgenomen:
  • Kan het CMS door iedereen (niet technici) gebruikt worden?
  • Wordt de website snel gevonden met dit CMS?
  • Wat zijn de kosten?
  • Bevat het CMS de mogelijkheid voor een nieuwsbriefsysteem? Of moet hiervoor een apart systeem voor gebruikt worden, zo ja welke?
  • Het opzetten van een nieuw CMS.
  • Het bouwen van de nieuwe website met vermelding van de eisen.

  optioneel:

  • Het ontwerpen van een nieuwe website.
  • Het creëren van een aantrekkelijke Email Template voor het nieuwsbriefsysteem.

Stageopdracht

Het ontwerpen en bouwen van een simpele commerciële website met CMS, welke uiteindelijk voor alle producten van Datapas gebruikt zal gaan worden. Je gaat de verschillende CMS-en onderzoeken die van toepassing kunnen zijn en bekijken wat de beste technieken en methodieken je hierbij kunt gebruiken.

Bedrijfsprofiel

Datapas is een organisatie die zich met name specialiseert op het gebied van het onderwijs, in de onderwijsondersteunende processen. Wij leveren een aantal producten op het vlak van planning en control en de monitoring van het onderwijsrendement. Daar waar andere organisaties ophouden, gaan wij verder. Een flexibele onderwijsorganisatie vraagt om flexibele oplossingen. Door middel van onze oplossingen kunnen naast een standaardapplicatie ook toepassingen dusdanig op maat worden toegesneden dat elke schoolorganisatie zijn eigen processen hierin onder kan brengen.

Producten die wij ontwikkeld hebben zijn o.a. Capisci, Cockpit, Academia en Schoolloket. Capisci is een begrotingstool die de beheersing van de financiële middelen van een school of scholenorganisatie kan faciliteren. Academia kan de logistiek van een interne opleidingsorganisatie vereenvoudigen en professionaliseren. Schoolloket biedt de mogelijkheid de gehele debiteurenadministratie te digitaliseren waarmee naast het vereenvoudigen van de complexe logistiek van het ouder- en debiteurenbeheer ook het innen van de ouderbijdrage wordt gefaciliteerd. Tenslotte biedt de Cockpit een onderwijsorganisatie de mogelijkheid om de verschillende processen te kunnen overzien vanaf een centraal niveau waarbij tot in detail kan worden ingezoomd.

Datapas is een bedrijf met negen enthousiaste medewerkers en is gevestigd op een toplocatie; naast centraal station Haarlem.

Gevraagd:

 • Ervaring en kennis van PHP, SQL, HTML, Javascript en CSS.
 • Zowel in teamverband als zelfstandig kunnen werken.

Wij bieden:

 • Afwisselende en leerzame werkplek.
 • Eigen verantwoordelijkheid in de werkzaamheden.
 • Inspirerende, innovatieve en collegiale werkomgeving.

Algemene informatie
Organisatie: Datapas BV – Haarlem
Periode: Fulltime voor vijf à zes maanden
Locatie: Haarlem
Opleidingsniveau: HBO
Branche: Internet/Automatisering

Ben je enthousiast geworden? Stuur je motivatie en CV op naar m.degoeij@datapas.nl

Adres en contactinformatie
T.a.v. Marjolein de Goeij-Weijers
Kinderhuissingel 4-Y
2013 AS Haarlem
Tel 023 529 91 10
www.datapas.nl
m.degoeij@datapas.nl

Comments are closed.