Managed Application Hosting

Inrichting, beheer en onderhoud van IT-systemen kosten veel tijd en geld. Daarnaast moeten er interne resources worden vrijgemaakt voor het applicatiebeheer van deze systemen. Wilt u toch gebruik maken van de mogelijkheden van Datapas applicaties binnen uw bedrijf, dan biedt Datapas u de oplossing. In plaats van een software pakket aan te schaffen en eventueel de daarvoor benodigde hardware, kunt u alle Datapas applicaties als service afnemen.

SaaS

Het hosten van software als service (SaaS, ‘Software as a Service’) wordt steeds populairder. Dit heeft vooral te maken met het feit dat bedrijven zich meer op hun core-business willen richten en niet op het ontwikkelen, installeren en onderhouden van software. Daarnaast is er momenteel ook een tekort aan ICT-ers en begint het vertrouwen te groeien van bedijven in SaaS. Uw geld staat immers toch ook veilig op de bank en dat regelt u toch ook online?

De oplossing

Datapas realiseert zich dat bedrijven zich willen richten op de core-business van hun bedrijf en niet met ICT-randvoorwaarden. Daarom biedt Datapas nu dan ook de mogelijkheid aan om met AladinFM Reservations en AladinFM Displays te huren inclusief de benodigde bandbreedte. Dit huren geschiedt tegen een vast maandelijks bedrag. Aangezien AladinFM een applicatie is die volledig op internet-technologie gebaseerd is, heeft u op uw werkplek alleen een webbrowser en een PDF-reader, (om de rapportages te kunnen openen) nodig. Beide zijn zaken waarmee elke werkplek standaard is uitgerust. U behoudt dus alle functinaliteiten en voordelen van AladinFM Reservations alleen dan via een ander (extern) kanaal.
Een voorbeeld uit de praktijk

Een praktijkvoorbeeld

Een grote zorginstelling in Nederland is verdeeld over verschillende locaties binnen de regio. Sommige afdelingen zijn geclusterd op hetzelfde bedrijventerrein, maar andere afdelingen werken op aparte locaties verspreid, over de regio. Ook is er een dependance in het noorden van het land.

Het zou voor deze instelling zeer kostbaar zijn om de verschillende locaties van soft-en hardware te voorzien. Ook het onderhoud op diverse locaties zou veel tijd in beslag nemen. Omdat deze zorginstelling host, draait AladinFM extern op een server bij een provider. Dit betekent dat deze zorginstelling vanuit haar verschillende locaties en werkplekken bij het systeem kan om te reserveren of informatie op te vragen, zonder dat daarvoor infrastructuur tussen de locaties geregeld moet worden.

Voordelen voor uw organisatie

Voor bijvoorbeeld AladinFM of Capisci behaalt u onder andere de volgende voordelen:

  • Snel aan de slag met AladinFM of Capisci vanwege de zeer korte implementatietijd.
  • Geen onnodig dure hardware aanschaffen
  • Geen eigen onderhoud vanwege externe plaatsing van de server
  • Voordelig vanwege het ontbreken van grote investeringen
  • Geen prijstechnische verrassingen, u heeft te maken met vaste maandlasten
  • Indien nodig eenvoudig en zelfs temporeel uit te breiden qua bandbreedte of server performance
  • Behalve een webbrowser en Adobe PDF Reader geen verdere dekstop client software benodigd
  • Flexibel
  • Veiligheid, de toegang tot AladinFM of Capisci verloopt via een HTTPS verbinding, dat wil zeggen dat de gegevens versleuteld worden verzonden

Conclusie

Een SaaS Datapas applicatie is een webbased programma, dat in zijn gehoste vorm draait op een server buiten uw bedrijf. AladinFM of Capisci sluit naadloos aan op de vraag van de moderne facilitaire of financiƫle organisatie, waar aan flexibiliteit steeds hogere eisen worden gesteld. Datapas applicaties bieden u deze flexibiliteit. Door het afnemen van een Datapas SaaS applicatie, inclusief de benodigde bandbreedte, zijn er geen kostbare investeringen noodzakelijk. U hoeft dus geen kostbare infrastructuur in te richten om uw systeem te faciliteren. U kunt dus vanuit elke gewenste locatie reserveringen maken of informatie opvragen of in geval van AladinFM de verschillende iBoards aansturen.