Gebruikerstrainingen

Gebruikers van geautomatiseerde informatiesystemen beseffen vaak dat zij op een digitale berg van informatie zitten. Des te groter kan de frustratie zijn indien die informatie niet op de juiste wijze toegankelijk is. De meeste softwaresystemen worden gelukkig steeds opener zodat de gegevens benaderbaar zijn voor gebruikers door middel van gebruikersvriendelijke omgevingen zoals Crystal Reports, MS-Access, Business Objects of Cognos Impromptu.

Voor het opvragen van de correcte informatie is echter naast een gebruikersvriendelijke omgeving ook enig begrip noodzakelijk van de inhoud en de opbouw van een database. Hoe kan ik verschillende tabellen aan elkaar knopen? Waarom is dit rapport zo traag? Dit soort vragen kunnen daarmee worden beantwoord of voorkomen.

Daarom bieden wij naast trainingen in het gebruik van dergelijke producten ook trainingen om het inzicht in de opbouw en werking van een database te vergroten. Veel databases ondersteunen tegenwoordig ook de krachtige algemene database vraagtaal SQL (Structured Query Language). Ook hierin kunnen wij gedegen trainingen aanbieden.