Begroting rapporteren onderwijs

Onderwijs en begroten

Schoolbesturen krijgen vandaag de dag veel te maken met veranderende wet- en regelgeving, tekorten in de formatie en bezuinigingen en worden geacht daarop steeds sneller en adequater te anticiperen. Het is slechts een kleine greep waarmee schoolbesturen iedere dag te maken krijgen.

Onze visie

Begroten in het onderwijs is een proces van iedereen en moet daardoor eenvoudig en toegankelijk zijn. Wij leggen met onze producten de juiste verbinding tussen mensen, processen en systemen waarin gegevens worden bewerkt en opgeslagen. Hierdoor wordt begroten een proces van iedereen en ben je beter in staat om je strategie te communiceren binnen de hele organisatie.

Onze producten

 • Capisci, Planning en control in het begrotingsproces
 • Cockpit, de organisatie in control
 • Schoolloket, dé webshop voor ouders
 • Academia, cursusbeheer in een compleet overzicht

Onze speerpunten

 • Veiligheid van uw gegevens
 • De juiste verbinding leggen; van data naar informatie
 • Gebruikersvriendelijk
 • Klantgerichte (door)ontwikkeling
 • Integratie met andere systemen
 • Langdurige partnership
 • 100% Cloud
 • Overzicht en beheersing van uw bedrijfsvoering

Moet u een begroting rapporteren voor het onderwijs?

Diverse partijen in uw onderwijsinstelling zullen behoefte hebben aan een rapportage van de begroting. Denkt u aan het schoolbestuur en de medezeggenschapsraad. Zij zijn het die het beleid bepalen van uw school en zij bewaken de kwaliteit van het onderwijs. Rapportages en begrotingen zijn hierbij een hulpmiddel. Een begroting geeft de te verwachten resultaten weer voor een jaar, periode of misschien voor de lange termijn voor meerdere jaren. Een rapportage is meestal gebaseerd op de bestaande gegevens. Uw software moet hiervoor in staat zijn, zodat u een begroting kunt rapporteren voor het onderwijs waar u werkzaam bent.

Wij hebben koppelingen met onder andere

Wat onze klanten zeggen

Welk soort begrotingsrapportage onderwijs moet u uitdraaien?

 

Een goede begrotingstool zal u keuze geven uit diverse soorten begrotingen. De meest gevraagde begrotingsrapportage zal een financiële begroting zijn. Meestal wordt er aan het begin van het boekjaar een nieuwe begroting opgesteld voor de verwachtingen van het komende jaar. Het kan blijken dat tijdens het lopende jaar bijgestuurd moet worden omdat de begroting wordt overschreden. Hiervoor dient een begroting ook, hiermee kunt u zich richten op een einddoel. Wanneer de jaarrekening wordt opgemaakt, kunt u hiernaast de begroting zetten en de gegevens analyseren. Zo kunnen er ook begrotingen gemaakt worden voor uw personeelsbestand. Hoeveel vaste of tijdelijke medewerkers heeft u dienst en hoeveel mensen zijn er komend jaar nodig? Met een goed softwareprogramma is een begrotingsrapportage voor het onderwijs helemaal niet moeilijk.

De begroting rapportage tool onderwijs van Datapas

 

Datapas heeft speciaal voor het onderwijs een begroting rapportage tool onderwijs ontwikkeld, waarmee u perfect de nodige begrotingen kunt uitdraaien. Deze tool met de naam Capisci is specifiek gemaakt voor onderwijsinstellingen. Hierin opgenomen is de complete wet- en regelgeving DUO en de CAO voor het PO, SBO, VSO, MBO en de kinderopvang. Uw begroting voldoet dus automatisch aan de geldende regelgeving. Tevens heeft u met Capisci de mogelijkheid om gegevens van andere software te importeren en wij kunnen de software zelfs op maat voor u aanpassen.

Het laatste nieuws

Nieuwe updates

Het is zover. Capisci 13 en Cockpit 4.0 gaan binnenkort live! Meer info over de nieuwe functionaliteiten volgt. Houdt hiervoor de nieuwsbrieven in de gaten.

Lees meer »

Schrijf je in voor de webinar!

Aankomende evenementen