Begrotingstool MBO

Onderwijs en begroten

Schoolbesturen krijgen vandaag de dag veel te maken met veranderende wet- en regelgeving, tekorten in de formatie en bezuinigingen en worden geacht daarop steeds sneller en adequater te anticiperen. Het is slechts een kleine greep waarmee schoolbesturen iedere dag te maken krijgen.

Onze visie

Begroten in het onderwijs is een proces van iedereen en moet daardoor eenvoudig en toegankelijk zijn. Wij leggen met onze producten de juiste verbinding tussen mensen, processen en systemen waarin gegevens worden bewerkt en opgeslagen. Hierdoor wordt begroten een proces van iedereen en ben je beter in staat om je strategie te communiceren binnen de hele organisatie.

Onze producten

 • Capisci, Planning en control in het begrotingsproces
 • Cockpit, de organisatie in control
 • Schoolloket, dé webshop voor ouders
 • Academia, cursusbeheer in een compleet overzicht

Onze speerpunten

 • Veiligheid van uw gegevens
 • De juiste verbinding leggen; van data naar informatie
 • Gebruikersvriendelijk
 • Klantgerichte (door)ontwikkeling
 • Integratie met andere systemen
 • Langdurige partnership
 • 100% Cloud
 • Overzicht en beheersing van uw bedrijfsvoering

Gebruik een begrotingstool MBO voor uw diverse begrotingen

MBO scholengemeenschappen zijn de afgelopen decennia veelal uitgegroeid tot zeer grote scholen met duizenden deelnemers en vaak verdeelt over verschillende locaties. Bij het opstellen van een begroting kan dit een complex geheel zijn. Vooral als u hiervoor geen begrotingstool MBO heeft die het u juist zo gemakkelijk kan maken. Wanneer u een begroting moet opmaken van de gehele scholengemeenschap, dan kan het zijn dat u per locatie een begroting wilt hebben. U bent dan wel afhankelijk van de gegevens die u vanuit de locaties worden aangeleverd. Vaak is dit nog in Excel-lijstjes, wat niet meer echt van deze tijd is. Een begrotingstool MBO heeft juist het voordeel dat u altijd online kunt inloggen en op gemakkelijke wijze een begroting in elkaar kunt zetten.

Wij hebben koppelingen met onder andere

Wat onze klanten zeggen

Het voordeel van begroting tools MBO

 

Capisci is één van de begroting tools MBO, maar ook van andere schooltypes, waarmee u gemakkelijk begrotingen samenstelt. U heeft bij een begroting financiële gegevens nodig, die u waarschijnlijk uit het financiële pakket moet zien te halen. Het is niet te doen om een lijstje uit Excel over te typen in uw begroting tool. Capisci heeft daarom een importmodule. Hiermee kunt u de financiële gegevens gemakkelijk in de begroting tool laden en u heeft direct toegang tot de cijfers. Dit kunt u doen voor alle locaties van uw MBO scholengemeenschap en hiervan kunt u ook weer een totale begroting opstellen. De mogelijkheden van Capisci zijn zeer divers en uiteraard is de tool erg gebruiksvriendelijk.

Gebruik de begrotingstool MBO onderwijs van Datapas

 

Hoe groot uw MBO scholengemeenschap ook is of uit hoeveel structuurlagen de organisatie ook bestaat, een begroting maken is met de begrotingstool MBO van Datapas helemaal niet moeilijk meer. U kunt diverse soorten begrotingen maken, zoals de jaarlijkse begroting, maar ook een meerjarenbegroting voor als u goed wilt bijsturen om de doelstellingen voor de komende jaren te halen. Wij richten ons alleen op software voor het onderwijs, dus de geldende wet- en regelgeving is in de tool ingebouwd. Dit is wel zo gemakkelijk en bespaart u erg veel werk.

Het laatste nieuws

Nieuwe updates

Het is zover. Capisci 13 en Cockpit 4.0 gaan binnenkort live! Meer info over de nieuwe functionaliteiten volgt. Houdt hiervoor de nieuwsbrieven in de gaten.

Lees meer »

Schrijf je in voor de webinar!

Aankomende evenementen