Datapas onderdeel van de Visma organisatie

Het laatste nieuws

Vol trots kunnen wij melden dat we een onderdeel van de Visma organisatie zijn geworden. Visma is zich de laatste jaren steeds meer gaan richten op de onderwijssector. Voor Datapas is het aantrekkelijk om nu aan te sluiten zodat we samenwerkingen kunnen opstarten met Vismabedrijven die het onderwijs ondersteunen. Daar zien wij veel toekomst in. Daarnaast profiteren we van de kennis binnen Visma op het gebied van onder andere bedrijfsvoering, marketing en sales.

Ondertussen maken klanten van Datapas uit het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs met in totaal bijna 1 miljoen leerlingen dagelijks gebruik van onze software. Meer dan 270 schoolbesturen hebben zich inmiddels bij ons aangesloten, die wij ondersteunen met het opstellen van begrotingen en forecasts, strategische personeelsplanning, leerlingprognoses en het zo efficiënt mogelijk rapporteren hierop.

Wij zijn op dit moment marktleider in het primair en voortgezet onderwijs. In de toekomst willen wij ons richten op verbreding van het aanbod in het onderwijs en verbreding van de onderwijssectoren die we ondersteunen. We hebben dit jaar mooie stappen gemaakt in het MBO en we willen uiteraard ook graag het HBO en het WO bedienen. Daarnaast wordt er ook gewerkt om de ondersteuning voor kinderopvang (met name als deze verbonden is aan het onderwijs) en samenwerkingsverbanden beter te maken.

Dit betekent overigens niet dat we ons in de toekomst uitsluitend richten op Visma Software. We hebben veel klanten die bronsystemen gebruiken die niet van Visma afkomstig zijn, en uiteraard blijven we die, zoals we dat altijd hebben gedaan, ook in de toekomst volledig ondersteunen. Ook hebben we partnerships met bedrijven die niet uit de Visma hoek komen, en hier blijven we ons ook met hart en ziel voor inzetten. Wij richten ons namelijk met onze software op het leggen van verbindingen. Dat zijn verbindingen tussen mensen binnen een organisatie, maar ook verbindingen met verschillende software systemen, zodat er geïntegreerde informatie ontstaat, waarmee betere beslissingen kunnen worden genomen.

Zoals John Reynders, regio directeur Benelux bij Visma het zegt: “We zijn erg blij dat Datapas onderdeel uitmaakt van de Visma familie. De onderwijssector staat voor een grote uitdaging om de onderwijskwaliteit hoog te houden en een aantrekkelijke werkgever te blijven. Met de software van Datapas, die gegevens haalt uit andere systemen, kunnen onderwijsbesturen de vinger aan de pols houden bij ontwikkelingen in hun organisatie en tijdig daarop anticiperen. Dat helpt het onderwijs om wendbaar en weerbaar te blijven.”

Wij blijven als Datapas onder de eigen naam en met het huidige team van 20 medewerkers opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep. Wel gaan we samenwerken met bedrijven die de Visma Connected Experience voor het onderwijs vormen. Dit is een programma waar Vismabedrijven met onderwijsinstellingen en onderwijsbureaus samenwerken aan goed beveiligde geïntegreerde cloudoplossingen voor een toekomstgerichte bedrijfsvoering en onderwijslogistiek. Aan de overeenkomsten met klanten zal niets wijzigen.

Zie hier ook de LinkedIn post van John Reinders, regio directeur Benelux bij Visma.

Met vriendelijke groet,

Maarten Vissers & Guus de Vink

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.