School jaarbegroting

Onderwijs en begroten

Schoolbesturen krijgen vandaag de dag veel te maken met veranderende wet- en regelgeving, tekorten in de formatie en bezuinigingen en worden geacht daarop steeds sneller en adequater te anticiperen. Het is slechts een kleine greep waarmee schoolbesturen iedere dag te maken krijgen.

Onze visie

Begroten in het onderwijs is een proces van iedereen en moet daardoor eenvoudig en toegankelijk zijn. Wij leggen met onze producten de juiste verbinding tussen mensen, processen en systemen waarin gegevens worden bewerkt en opgeslagen. Hierdoor wordt begroten een proces van iedereen en ben je beter in staat om je strategie te communiceren binnen de hele organisatie.

Onze producten

 • Capisci, Planning en control in het begrotingsproces
 • Cockpit, de organisatie in control
 • Schoolloket, dé webshop voor ouders
 • Academia, cursusbeheer in een compleet overzicht

Onze speerpunten

 • Veiligheid van uw gegevens
 • De juiste verbinding leggen; van data naar informatie
 • Gebruikersvriendelijk
 • Klantgerichte (door)ontwikkeling
 • Integratie met andere systemen
 • Langdurige partnership
 • 100% Cloud
 • Overzicht en beheersing van uw bedrijfsvoering

Is het weer tijd om de school jaarbegroting op te stellen?

Wanneer het nieuwe schooljaar start, moet u zich ook bezighouden met de begroting. In de begroting, meestal een financieel overzicht, geeft u aan wat de te verwachten inkomsten en uitgaven zullen zijn tijdens het schooljaar. Hiermee kunt u de kosten tijdens het lopende jaar enigszins sturen als dit nodig is. Voor de één zal het opstellen van de school jaarbegroting een fluitje van een cent zijn, terwijl een ander zich hier moet doorworstelen. Het opstellen van een goede school jaarbegroting is mede afhankelijk van de gebruikte software. Als software niet gebouwd is om een begroting te maken, dan zal dit ook moeilijker zijn dan wanneer u software gebruikt waar een begroting met een druk op de knop klaar is.

Wij hebben koppelingen met onder andere

Wat onze klanten zeggen

Stel eenvoudig een jaarbegroting voor uw school op

 

De gegevens die u in de jaarbegroting voor uw school gebruikt, zijn in de regel afkomstig van verschillende partijen. Er zullen uiteraard financiële gegevens aangeleverd moeten worden, maar ook personeelsgegevens. Zo kunt u op basis van het te verwachten aantal personeelsleden gemakkelijk de kosten berekenen. Maar als het aanleveren van de gegevens via een Excel formulier moet of via een ander softwareprogramma, dan kan een begroting opstellen inderdaad lastig zijn. Maak het u daarom gemakkelijk met een tool die dient als een centraal systeem en waar u gegevens vanuit verschillende bronnen naar kunt importeren. Een jaarbegroting maken is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

De school jaarbegroting tool van Datapas

 

Een begroting opstellen zal u gemakkelijk afgaan als u werkt met de school jaarbegroting tool van Datapas. Met onze tool Capisci heeft u goed gereedschap in handen om een goede jaarbegroting op te stellen en te presenteren. Wilt u profiteren van nog meer gemak? Maakt u dan ook gebruik van onze andere tool ‘Cockpit´. Met een directe koppeling naar de tool Capisci bent u in staat om razendsnel een goede begroting op te stellen. Neemt u gerust contact met ons op als u meer wilt weten over onze producten.

Het laatste nieuws

Nieuwe updates

Het is zover. Capisci 13 en Cockpit 4.0 gaan binnenkort live! Meer info over de nieuwe functionaliteiten volgt. Houdt hiervoor de nieuwsbrieven in de gaten.

Lees meer »

Schrijf je in voor de webinar!

Aankomende evenementen