Meeloopstage applicatieontwikkelaar

Meeloopstage applicatieontwikkelaar

Lijkt het je leuk om mee te lopen in een groeiende, innovatieve en technische onderneming in hartje Haarlem? Wij zijn op zoek naar versterking voor ons team en zoeken een jong talent die wel van een beetje uitdaging houdt! Wij bieden jou een stage aan voor een periode van vijf tot zes maanden waarin je de verantwoordelijkheid krijgt over eigen opdrachten en waarbij je jouw kennis, conceptuele en creatieve talenten volledig kunt benutten. In deze stage kan je veel leren en betekenen voor ons bedrijf en onze klanten.

Stagebeschrijving
Gedurende deze stage mag jij zowel zelfstandig als in teamverband met de rest van het ontwikkelteam aan de slag om mee te draaien in het bedrijfsleven op proffesioneel niveau. Tijdens de stage krijg je een afgebakende scope waar jij jouw focus op kunt leggen. Samen met de rest van het team zorgen we voor een productiewaardig eindresultaat. Hieronder zijn richtlijnen voor een opdrachtvorming opgenomen. Samen zullen we een op jouw stage aansluitende opdracht definiëren.

Kerntaken:

 • Meedraaien in het ontwikkelteam;
 • Onderzoeken naar mogelijke aanpakken en/of werkwijze om jouw opdracht zo goed mogelijk te kunnen realiseren;
 • Bestaande applicatie doorontwikkelen of een nieuw onderdeel of stuk functionaliteit ontwerpen en realiseren;
 • Controleren op kwaliteit van code. Het eindproduct moet gebouwd zijn op een moderne gestructureerde wijze.

Stageopdracht
Bij Datapas zijn er altijd wensen die zorgen voor een hogere “quality of life” voor haar klanten of de collega’s. Veel van deze wensen worden via een stageopdracht uitgezet om de ware potentie van zo’n wens te onderzoeken en beproeven. Samen in overleg met jou bespreken we en vormen we een concrete opdracht en aanpak. Tot op heden zijn alle bij ons gedane stageopdrachten in productie genomen. Kan en wil jij dat ook? Kom eens langs voor een koffie, thee of biertje bijvoorbeeld!

Bedrijfsprofiel
Datapas is een groeiend innovatief bedrijf, gelegen naast het station Haarlem, bestaande uit 20 werknemers, die zich met name specialiseert op het gebied van het onderwijs, in de onderwijsondersteunende processen. Wij leveren een aantal producten op het gebied van planning en control en de monitoring van het onderwijsrendement. Daar waar andere organisaties ophouden, gaan wij verder. Een flexibele onderwijsorganisatie vraagt om flexibele oplossingen. Door middel van onze oplossingen kunnen naast een standaardapplicatie ook toepassingen dusdanig op maat worden toegesneden dat elke schoolorganisatie zijn eigen processen hierin onder kan brengen.

Producten die wij ontwikkeld hebben zijn o.a. Capisci, Cockpit en onze laatste oplossing Skoogle BI.
Capisci is een begrotingstool waarmee schoolbesturen grip hebben op hun totale Planning & Control proces en daardoor adequaat kunnen reageren op de veranderende omstandigheden. Cockpit is een online actief business intelligence systeem waarmee schoolbesturen de beschikking hebben over uitgebreide dashboards, diverse analyses, benchmarking en signaleringen. Skoogle BI is een krachtig datawarehouse systeem dat uitgebreide rapportages en dashboards mogelijk maakt en zich speciaal gericht op de sector onderwijs waarmee onderwijsbesturen de volgende stap kunnen zetten naar een datagedreven organisatie.

Gevraagd:

 • HBO-opleiding in de richting van informatica of aanverwant;
 • Ervaring en kennis van PHP en SQL;
 • Pro-actieve houding, initiatiefnemer die zelfstandig zaken oppakt;
 • Zowel in teamverband als zelfstandig kunnen werken.

Wij bieden:

 • Véél vrijheid en eigen verantwoordelijkheid in de werkzaamheden;
 • Afwisselende en leerzame werkplek;
 • Een passende stagevergoeding;
 • Eigen verantwoordelijkheid in de werkzaamheden;
 • Inspirerende, innovatieve en collegiale werkomgeving;
 • Verzorgde gemeenschappelijke lunch;
 • Onbeperkte gezelligheid.

Algemene informatie
Organisatie: Datapas BV – Haarlem
Periode: Fulltime voor vijf à zes maanden
Locatie: Haarlem
Opleidingsniveau: HBO
Branche: Internet/Automatisering

Ben je enthousiast geworden? Stuur je motivatie en CV op naar werken@datapas.nl

Adres en contactinformatie
T.a.v. Marjolein de Goeij-Weijers
Kinderhuissingel 4-X
2013 AS Haarlem
Tel 085 047 52 10
www.datapas.nl
info@datapas.nl