Stage Business Intelligence Layer

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Stage Business Intelligence Layer

Voor het onderwijs zijn er veel informatiekanalen, o.a. DUO die een grote hoeveelheid gegevens verzamelt en beschikbaar stelt over het bekostigde onderwijs in Nederland. Dit zijn gegevens over leerlingen, diploma’s, personeel, financiën of de locatie van schoolinstellingen. Dit zijn vaak grote, gedetailleerde en onoverzichtelijke bestanden waar men niet snel de kern uit kan halen.

Datapas wil deze informatie overhalen en structureren naar bruikbare en leesbare data en deze beschikbaar stellen voor haar producten. Tijdens deze stage opdracht ga jij aan de slag om een database te creëren waarin je deze gegevens onderbrengt en beschikbaar stelt door het opzetten van een business intelligence layer.

Onze applicaties kunnen zo op een efficiënte manier naar één centrale bron van waarheid kijken om zo scholen op de hoogte te brengen van de huidige ontwikkelingen, cijfers en veranderingen die zich afspelen in ons land.

Stageopdracht

Het creëren van een business intelligence layer. Je gaat onderzoeken wat de beste technieken en methodieken zijn die je hierbij kunt gebruiken. De uitdaging in deze stage is het beveiligen van de business intelligence layer zodat Datapas kan beheren wie hier informatie uit kan halen.

Bedrijfsprofiel

Datapas is een organisatie die zich met name specialiseert op het gebied van het onderwijs, in de onderwijsondersteunende processen. Wij leveren een aantal producten op het vlak van planning en control en de monitoring van het onderwijsrendement. Daar waar andere organisaties ophouden, gaan wij verder. Een flexibele onderwijsorganisatie vraagt om flexibele oplossingen. Door middel van onze oplossingen kunnen naast een standaardapplicatie ook toepassingen dusdanig op maat worden toegesneden dat elke schoolorganisatie zijn eigen processen hierin onder kan brengen.

Producten die wij ontwikkeld hebben zijn o.a. Capisci, Cockpit, Academia en Schoolloket. Capisci is een begrotingstool die de beheersing van de financiële middelen van een school of scholenorganisatie kan faciliteren. Academia kan de logistiek van een interne opleidingsorganisatie vereenvoudigen en professionaliseren. Schoolloket biedt de mogelijkheid de gehele debiteurenadministratie te digitaliseren waarmee naast het vereenvoudigen van de complexe logistiek van het ouder- en debiteurenbeheer ook het innen van de ouderbijdrage wordt gefaciliteerd. Tenslotte biedt de Cockpit een onderwijsorganisatie de mogelijkheid om de verschillende processen te kunnen overzien vanaf een centraal niveau waarbij tot in detail kan worden ingezoomd.

Datapas is een bedrijf met negen enthousiaste medewerkers en is gevestigd op een toplocatie; naast centraal station Haarlem.

 

Gevraagd:

  • Ervaring en kennis van PHP, SQL (SQL-server), HTML, Javascript en CSS.
  • Zowel in teamverband als zelfstandig kunnen werken.

Wij bieden:

  • Afwisselende en leerzame werkplek.
  • Eigen verantwoordelijkheid in de werkzaamheden.
  • Inspirerende, innovatieve en collegiale werkomgeving.

Algemene informatie

Organisatie: Datapas BV – Haarlem
Periode: Fulltime voor vijf à zes maanden
Locatie: Haarlem
Opleidingsniveau: HBO
Branche: Internet/Automatisering

Ben je enthousiast geworden? Stuur je motivatie en CV op naar m.degoeij@datapas.nl

Adres en contactinformatie T.a.v. Marjolein de Goeij-Weijers Kinderhuissingel 4-X 2013 AS Haarlem Tel 085 047 52 10 www.datapas.nl info@datapas.nl