Verhuizing

On maart 27th, 2018, posted in: Nieuws by Maarten Vissers

We zijn uit ons jasje gegroeid!

Op vrijdag 30 maart aanstaande verhuizen we naar onze nieuwe kantoorruimte.

De groei die wij de afgelopen jaren hebben doorgemaakt zorgde ervoor dat er dringend behoefte was aan uitbreiding. In de huidige kantoorruimte 4-Y in het Olympia gebouw, aan de Kinderhuissingel tegenover het Kenaupark in Haarlem was er letterlijk geen plaats meer voor nieuwe collega’s.

We blijven in onze vertrouwde omgeving. De nieuwe ruime kantoorruimte 4-X bevindt zich in hetzelfde gebouw.

Door de verhuizing op vrijdag 30 maart zijn we deze dag slecht bereikbaar. Verder zullen we er zorg voor dragen dat u zo min mogelijk overlast hiervan ondervindt.

Na de verhuizing is Datapas bereikbaar via twee verschillende 085-nummers met het secretariaat en de helpdesk.

Ons huidige telefoonnummer zal uiteindelijk uitgefaseerd worden.

Nieuwe adresgegevens per 3 april
Kinderhuissingel 4-X
2013 AS Haarlem
Secretariaat   T 085 – 0475210
Helpdesk       T 085 – 0475211

(meer...)

Onderwijsgroep Amersfoort wil Capisci implementeren

On mei 16th, 2017, posted in: Nieuws by Maarten Vissers

De Onderwijsgroep Amersfoort heeft, na een consultatie van de markt, besloten om Capisci te implementeren, aangezien deze applicatie het meest aansluit bij de behoeften van de organisatie.

(meer...)

Quadraam kiest voor Capisci

On mei 8th, 2017, posted in: Nieuws by Maarten Vissers

Naast onze applicatie Schoolloket, die bij Quadraam naar volle tevredenheid draait, heeft Quadraam nu ook besloten om met Capisci te gaan werken. Deze keuze is gemaakt enerzijds vanwege de flexibele wijze waarop de begroting kan worden ingericht, maar ook omdat de wijze waarop de maandelijkse rapportage kan worden vormgegeven, nauw aansluit bij de systematiek die nu al bij Quadraam wordt gehanteerd.

(meer...)

Dunamare hernieuwt contract met Datapas

On mei 1st, 2017, posted in: Nieuws by Maarten Vissers

Na een hernieuwde aanbesteding op het vlak van Planning & Control heeft Dunamare besloten dat de planning & control tool van Datapas het beste bij hun behoeften past. In een strak geregisseerd proces is Capisci opnieuw geïmplementeerd en is de schooljaarbegroting 2017-2022 afgerond.

(meer...)

Stageplekken bij Datapas: Vernieuwing website

On juni 20th, 2016, posted in: Nieuws by marjolein

Ben jij een enthousiaste, leergierige, HBO Informatica student en op zoek naar een stage in de ICT? Ben jij in staat om een simpele commerciële website voor onze producten te maken? Kan jij deze zo opzetten dat deze voor al onze producten gebruikt kan worden, waarbij de huisstijl gewaarborgd blijft?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lijkt het je leuk om mee te lopen in een groeiende, innovatieve en technische onderneming in hartje Haarlem? Wij zijn op zoek naar versterking voor ons team en zoeken een jong talent die wel van een beetje uitdaging houdt! Wij bieden jou een stage aan voor een periode vanaf vijf maanden waarin je de verantwoordelijkheid krijgt over een grote opdracht en waarbij je jouw programmeerkennis, conceptuele en creatieve talenten volledig kunt benutten. In deze stage kan je veel leren en betekenen voor ons bedrijf en onze klanten.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder om te zien of deze stage bij jou past!

Stagebeschrijving

In deze stage mag jij zelfstandig aan de slag om onze website te vernieuwen. De website zal uiteindelijk voor al onze producten moeten kunnen worden hergebruikt en een gelijke huisstijl moeten delen. Onze huidige website is gebaseerd op het content managementsysteem van WordPress en we zijn bezig om daar een vorm aan te geven. Dit houdt onder andere in dat er gekeken moet worden of WordPress nog steeds de beste keuze is of dat een ander CMS beter bij Datapas past. Vervolgens is het de bedoeling dat de vormgeving en de inrichting van de website wordt vernieuwd. Het is belangrijk dat je het CMS zo inricht dat personen zonder IT-kennis ook makkelijk gebruik kunnen maken van het CMS.

Kerntaken:

 • Onderzoek doen naar de verschillende CMS-en die van toepassing kunnen zijn, waarin tenminste de volgende onderzoeksvragen worden opgenomen:
  • Kan het CMS door iedereen (niet technici) gebruikt worden?
  • Wordt de website snel gevonden met dit CMS?
  • Wat zijn de kosten?
  • Bevat het CMS de mogelijkheid voor een nieuwsbriefsysteem? Of moet hiervoor een apart systeem voor gebruikt worden, zo ja welke?
  • Het opzetten van een nieuw CMS.
  • Het bouwen van de nieuwe website met vermelding van de eisen.

  optioneel:

  • Het ontwerpen van een nieuwe website.
  • Het creëren van een aantrekkelijke Email Template voor het nieuwsbriefsysteem.

Stageopdracht

Het ontwerpen en bouwen van een simpele commerciële website met CMS, welke uiteindelijk voor alle producten van Datapas gebruikt zal gaan worden. Je gaat de verschillende CMS-en onderzoeken die van toepassing kunnen zijn en bekijken wat de beste technieken en methodieken je hierbij kunt gebruiken.

Bedrijfsprofiel

Datapas is een organisatie die zich met name specialiseert op het gebied van het onderwijs, in de onderwijsondersteunende processen. Wij leveren een aantal producten op het vlak van planning en control en de monitoring van het onderwijsrendement. Daar waar andere organisaties ophouden, gaan wij verder. Een flexibele onderwijsorganisatie vraagt om flexibele oplossingen. Door middel van onze oplossingen kunnen naast een standaardapplicatie ook toepassingen dusdanig op maat worden toegesneden dat elke schoolorganisatie zijn eigen processen hierin onder kan brengen.

Producten die wij ontwikkeld hebben zijn o.a. Capisci, Cockpit, Academia en Schoolloket. Capisci is een begrotingstool die de beheersing van de financiële middelen van een school of scholenorganisatie kan faciliteren. Academia kan de logistiek van een interne opleidingsorganisatie vereenvoudigen en professionaliseren. Schoolloket biedt de mogelijkheid de gehele debiteurenadministratie te digitaliseren waarmee naast het vereenvoudigen van de complexe logistiek van het ouder- en debiteurenbeheer ook het innen van de ouderbijdrage wordt gefaciliteerd. Tenslotte biedt de Cockpit een onderwijsorganisatie de mogelijkheid om de verschillende processen te kunnen overzien vanaf een centraal niveau waarbij tot in detail kan worden ingezoomd.

Datapas is een bedrijf met negen enthousiaste medewerkers en is gevestigd op een toplocatie; naast centraal station Haarlem.

Gevraagd:

 • Ervaring en kennis van PHP, SQL, HTML, Javascript en CSS.
 • Zowel in teamverband als zelfstandig kunnen werken.

Wij bieden:

 • Afwisselende en leerzame werkplek.
 • Eigen verantwoordelijkheid in de werkzaamheden.
 • Inspirerende, innovatieve en collegiale werkomgeving.

Algemene informatie
Organisatie: Datapas BV – Haarlem
Periode: Fulltime voor vijf à zes maanden
Locatie: Haarlem
Opleidingsniveau: HBO
Branche: Internet/Automatisering

Ben je enthousiast geworden? Stuur je motivatie en CV op naar m.degoeij@datapas.nl

Adres en contactinformatie
T.a.v. Marjolein de Goeij-Weijers
Kinderhuissingel 4-Y
2013 AS Haarlem
Tel 023 529 91 10
www.datapas.nl
m.degoeij@datapas.nl

(meer...)

Stageplekken bij Datapas: Business Intelligence in het Onderwijs

On juni 20th, 2016, posted in: Nieuws by Maarten Vissers

Ben jij een enthousiaste, leergierige, HBO Informatica student en op zoek naar een stage in de ICT? Ben jij een programmeur met liefde voor structuur en API’s? Ben jij ook in staat om een grote hoeveelheid gedetailleerde gegevens bijeen te brengen en beschikbaar te stellen middels een business intelligence layer?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lijkt het je leuk om mee te lopen in een groeiende, innovatieve en technische onderneming in hartje Haarlem? Wij zijn op zoek naar versterking voor ons team en zoeken een jong talent die wel van een beetje uitdaging houdt! Wij bieden jou een stage aan voor een periode vanaf vijf maanden waarin je de verantwoordelijkheid krijgt over een grote opdracht en waarbij je jouw programmeerkennis, conceptuele en creatieve talenten volledig kunt benutten. In deze stage kan je veel leren en betekenen voor ons bedrijf en onze klanten.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder om te zien of deze stage bij jou past!

Stagebeschrijving

Voor het onderwijs zijn er veel informatiekanalen, o.a. DUO die een grote hoeveelheid gegevens verzamelt en beschikbaar stelt over het bekostigde onderwijs in Nederland. Dit zijn gegevens over leerlingen, diploma’s, personeel, financiën of de locatie van schoolinstellingen. Dit zijn vaak grote, gedetailleerde en onoverzichtelijke bestanden waar men niet snel de kern uit kan halen.

Datapas wil deze informatie overhalen en structureren naar bruikbare en leesbare data en deze beschikbaar stellen voor haar producten. Tijdens deze stage opdracht ga jij aan de slag om een database te creëren waarin je deze gegevens onderbrengt en beschikbaar stelt door het opzetten van een business intelligence layer.

Onze applicaties kunnen zo op een efficiënte manier naar één centrale bron van waarheid kijken om zo scholen op de hoogte te brengen van de huidige ontwikkelingen, cijfers en veranderingen die zich afspelen in ons land.

Stageopdracht
Het creëren van een business intelligence layer. Je gaat onderzoeken wat de beste technieken en methodieken zijn die je hierbij kunt gebruiken. De uitdaging in deze stage is het beveiligen van de business intelligence layer zodat Datapas kan beheren wie hier informatie uit kan halen.

Bedrijfsprofiel

Datapas is een organisatie die zich met name specialiseert op het gebied van het onderwijs, in de onderwijsondersteunende processen. Wij leveren een aantal producten op het vlak van planning en control en de monitoring van het onderwijsrendement. Daar waar andere organisaties ophouden, gaan wij verder. Een flexibele onderwijsorganisatie vraagt om flexibele oplossingen. Door middel van onze oplossingen kunnen naast een standaardapplicatie ook toepassingen dusdanig op maat worden toegesneden dat elke schoolorganisatie zijn eigen processen hierin onder kan brengen.

Producten die wij ontwikkeld hebben zijn o.a. Capisci, Cockpit, Academia en Schoolloket. Capisci is een begrotingstool die de beheersing van de financiële middelen van een school of scholenorganisatie kan faciliteren. Academia kan de logistiek van een interne opleidingsorganisatie vereenvoudigen en professionaliseren. Schoolloket biedt de mogelijkheid de gehele debiteurenadministratie te digitaliseren waarmee naast het vereenvoudigen van de complexe logistiek van het ouder- en debiteurenbeheer ook het innen van de ouderbijdrage wordt gefaciliteerd. Tenslotte biedt de Cockpit een onderwijsorganisatie de mogelijkheid om de verschillende processen te kunnen overzien vanaf een centraal niveau waarbij tot in detail kan worden ingezoomd.

Datapas is een bedrijf met negen enthousiaste medewerkers en is gevestigd op een toplocatie; naast centraal station Haarlem.

Gevraagd:

 • Ervaring en kennis van PHP, SQL, HTML, Javascript en CSS.
 • Zowel in teamverband als zelfstandig kunnen werken.

Wij bieden:

 • Afwisselende en leerzame werkplek.
 • Eigen verantwoordelijkheid in de werkzaamheden.
 • Inspirerende, innovatieve en collegiale werkomgeving.

Algemene informatie
Organisatie: Datapas BV – Haarlem
Periode: Fulltime voor vijf à zes maanden
Locatie: Haarlem
Opleidingsniveau: HBO
Branche: Internet/Automatisering

Ben je enthousiast geworden? Stuur je motivatie en CV op naar m.degoeij@datapas.nl

Adres en contactinformatie
T.a.v. Marjolein de Goeij-Weijers
Kinderhuissingel 4-Y
2013 AS Haarlem
Tel 023 529 91 10
www.datapas.nl
m.degoeij@datapas.nl

(meer...)

Vacature Software Consultant – FT

On december 22nd, 2015, posted in: Nieuws by Maarten Vissers

SOFTWARE CONSULTANT FT

Bij Datapas B.V. – Haarlem -

Wil jij graag een bijdrage leveren aan de verbetering van onderwijsondersteunende processen door onze softwareoplossingen te implementeren bij onderwijsorganisaties? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, klantgerichte Software Consultant die gemakkelijk problemen vertaalt naar oplossingen en affiniteit heeft met het onderwijs. Ben jij daarnaast communicatief sterk, in het bezit van een technische achtergrond en heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De functie

Als Software Consultant ben je verantwoordelijk voor het inrichten en het onderhouden van onze softwareoplossingen bij nieuwe en bestaande klanten. Je begeleidt onze klanten bij het in gebruik nemen van onze oplossingen en levert ondersteuning aan hen op het moment dat zij hierover vragen hebben. Je werkt mee in implementatietrajecten, geeft opleidingen aan toekomstige gebruikers en maakt deel uit van onze helpdesk door aan onze klanten telefonische ondersteuning te bieden. Daarnaast functioneer je als intermediair tussen de klant en de softwareontwikkelaars.

Jouw kwaliteiten

 • Hbo werk- en denkniveau
 • 3 tot 5 jaar relevante werkervaring
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Je hebt affiniteit met het onderwijs
 • Technische ICT-achtergrond
 • Je hebt een oplossings- en servicegerichte instelling
 • Je functioneert zelfstandig maar ook goed in teamverband
 • Analytisch inzicht
 • Je beschikt over goede uitdrukkingsvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je kunt goed luisteren en dit vertalen naar acties

Wat bieden wij?

Een kleine, flexibele organisatie met korte lijnen waar je veel eigen inbreng hebt en zelfstandig moet kunnen werken. Wij zijn gevestigd op een toplocatie in hartje Haarlem, op loopafstand van het station. Je krijgt bij ons een uitstekend salaris, vakantiegeld, pensioenregeling en reiskostenvergoeding. In eerste instantie gaat het om een tijdelijk dienstverband, maar het gaat uiteindelijk om een vaste baan.

Het bedrijf

Datapas is een organisatie die zich met name specialiseert op het gebied van het onderwijs, in de onderwijsondersteunende processen. Wij leveren een aantal producten op het vlak van planning en control en de monitoring van het onderwijsrendement. Daar waar andere organisaties ophouden, gaan wij verder. Een flexibele onderwijsorganisatie vraagt om flexibele oplossingen. Door middel van onze oplossingen kunnen naast een standaardapplicatie ook toepassingen dusdanig op maat worden toegesneden dat elke schoolorganisatie zijn eigen processen hierin onder kan brengen. Een voorbeeld hiervan is onze onderwijscockpit.

Reageren?

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van Software Consultant? Dan zien wij graag jou CV tegemoet. Mochten er vragen zijn of wil je meer informatie dan kun je contact opnemen door te bellen naar +31(0)23 529 9110.

Solliciteren naar de functie van Software Consultant doe je door je brief met motivatie en bondig C.V. te versturen naar m.degoeij@datapas.nl t.a.v. van mevrouw M.J.M. de Goeij-Weijers.

(meer...)

Loonruimteakkoord is definitief

On november 4th, 2015, posted in: Nieuws by Maarten Vissers

Het najaar is roerig op het vlak van de onderwijs CAO’s. Op 31 augustus 2015 is het loonruimteakkoord voor het voortgezet onderwijs definitief geworden. Een ruime meerderheid van de leden van de vakcentrales heeft ingestemd en het akkoord ondertekend. Maar ondertussen is er nog geen CAO en heeft de VO-raad hun leden geadviseerd om de loonsverhoging van 2015 die in het loonruimteakkoord was overeengekomen uit te betalen. Ook de PO-raad heeft ondertussen afspraken gemaakt met de bonden. De sectororganisaties zijn voortvarend te werk gaan. De ruimte voor het loonakkoord moet mede komen uit een verlaging van de pensioenpremie, maar het ABP heeft ondertussen aangegeven dat er hoogstwaarschijnlijk geen ruimte is voor deze verlaging aangezien de dekkingsgraad van het fonds hiermee in gevaar komt. De overheid is ondertussen oorverdovend stil.

Wat betekent dit allemaal voor de begroting?

Zowel de PO-raad als de VO-raad hebben gepubliceerd waar de dekking van het akkoord vandaan moet komen. Zie hiervoor de volgende links:

Dekking loonakkoord Voortgezet onderwijs

Dekking loonakkoord Primair onderwijs

Voor 2015 blijkt er in het VO 0,18% van de extra kosten die uit de loonafspraken voortvloeien door de sector zelf moet worden betaald. In het akkoord is er volgens de VO-raad afgesproken dat de besturen in het begin volledig voor de extra kosten worden gecompenseerd in de bekostiging.

Ondertussen zijn ook GPL stijgingen voor 2015 en 2016 bekend gemaakt.

In Capisci kunnen zowel aan de loonkostenkant als aan de kant van de personele bekostiging deze % worden ingebracht om zo de wijziging in de begroting door te rekenen. Een andere mogelijkheid is om de nieuwe salaristabellen voor 2015 in te lezen. Dit leidt dan tot een exactere berekening van de loonkosten.

Nieuwe GPL’s in de bekostiging in Capisci

De nieuwe GPL regelingen zijn gepubliceerd voor zowel het voortgezet als voor het primair onderwijs. Deze nieuwe bedragen kunt u in Capisci kwijt bij de parameters voor de bekostiging. Als de begroting reeds is vastgesteld kunt u in een nieuwe versie van de begroting een scenario opzetten.

Voortgezet onderwijs

De nieuwe regeling voor de landelijke gemiddelde personeelslast (GPL) 2015 en 2016 is op 28 oktober 2015 gepubliceerd. De ​GPL stijgt per 1 januari 2015 met 1,44% ten opzichte van het bedrag zoals dit bekend was. ​Per 1 januari 2016 stijgt de GPL met 1,68% ten opzichte van ​dit nieuwe vastgestelde bedrag van 1 januari 2015. De GPL voor onderwijzend personeel gaat sterker omhoog, namelijk met 1,86%. Dat komt doordat daar ook middelen in het kader van het Convenant Leerkracht worden toegevoegd. ​De officiële publicatie is hier te vinden.

Primair onderwijs

De nieuwe regeling personele bekostiging voor het schooljaar 2015-2016 is gepubliceerd. U vindt de officiële publicatie daarvan hier. De aanpassingen hebben betrekking op de indexatie van de kosten én op de ontwikkeling van het loonruimteakkoord. De indexatie leidt tot een stijging van 0,44% voor de laatste vijf maanden van het jaar. De bekostiging van het loonruimte akkoord moet deels uit eigen middelen, deels uit een ophoging van de GPL en deels uit een verlaging van de pensioenpremies voort moeten komen. Met name door de veranderde vooruitzichten van het pensioenfonds is er nog onduidelijkheid over hoe de kosten van het loonruimteakkoord zullen worden opgevangen.

(meer...)

Lucas Onderwijs heeft Capisci in gebruik genomen

On november 2nd, 2015, posted in: Nieuws by Maarten Vissers

Na een intensief implementatietraject heeft Lucasonderwijs Capisci in gebruik genomen. Deze onderwijsgroep met 32.000 leerlingen verdeeld over 55 primair onderwijsscholen en 26 VO scholen is gestart met de implementatie in mei en is in september van start gegaan me het begrotingsproces voor de meerjarenbegroting 2016-2023. Essentiële aspecten in deze implementatie waren onder andere de volgende zaken:

 1. De mogelijkheid van Capisci om met meerdere cao’s te kunnen werken waardoor in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en de centrale organisatie met de correcte salarisberekening kan worden gewerkt.
 2. De mogelijkheid van Capisci meerdere bekostigingssystematieken toe te kunnen passen, zodat primair onderwijs, speciaal onderwijs én voortgezet onderwijs conform de juiste regels worden doorgerekend.
 3. De mogelijkheid van Capisci om de doorrekeningssystematiek van de loonkosten flexibel in te richten
 4. Het kunnen begroten op projecten
 5. Het kunnen bieden van een overzicht van het grootonderhoud en het doorrekenen van de dotatie grootonderhoud
 6. De flexibele inrichting van de organisatie, waardoor consolidatie op verschillende niveaus mogelijk is
 7. De performance van het systeem
 8. (meer...)

Grootonderhoud nu onderdeel van Capisci

On november 2nd, 2015, posted in: Nieuws by Maarten Vissers
Grootonderhoud is een belangrijke post voor de meerjarenbegroting. Er kunnen behoorlijke bedragen mee gemoeid zijn en is van belang voor het bepalen van de dotatie aan het groot onderhoud. Meestal wordt het grootonderhoud bijgehouden in een ander systeem of opgeleverd via grote Excelsheets. Wij lezen deze gegevens nu ook in en kunnen daar op detailniveau inzicht in verschaffen, en dit tevens doorrekenen naar de begroting. Ten behoeve van de dotatie grootonderhoud.

(meer...)